//I SAMARBETE MED MAKE EQUAL STORIES//
Make Equal Stories handlar om att samla in berättelser om diskriminering och utanförskap. Vi vet att diskriminering och utanförskap ofta kan ske omedvetet och på grund av okunskap snarare än med onda avsikter. Make Equal Stories vill därför skapa en unik webbplattform där utsattas egna röster får höras. Personer kan då läsa och lära sig av berättelserna och jobba för att förändra beteendet hos sig själv, inom skolan, jobbet eller var nu förändringen behövs.

Webplattformen kommer lanseras under hösten 2017. Det kommer gå att sortera utifrån vilken plats de handlar om (till exempel i skolan, på fritidsgården eller i föreningen) och utifrån vilken/vilka av diskrimineringsgrunderna som de berör. Det kan användas till exempel när en skola ska arbeta med sin likabehandlingsplan eller en idrottsförening ska ta fram sina jämställdhetsmål.

Det går fortfarande bra att bidra med sin berättelse även efter lanseringen! Vi behöver alla möjliga typer av berättelser för att andra ska lära sig hur de kan förändra sitt beteende. Vad väntar du på? Dela med dig av din berättelse på stories.makeequal.se! #MakeEqual #MakeEqualStories

Category
Tags
No Tag

Comments are closed